FAQ

informatie met betrekking tot reiniging
 1. Waarom is de roetfilter verstopt?

  Alle nieuwe dieselvoertuigen zijn uitgerust met roetfilters. De roetfilters (DPF) filteren de roetdeeltjes (dieselroet) uit de uitlaatgassen. Deze deeltjes bezinken in de honingraat van de roetfilter en blokkeren de doorgang, en steeds meer en meer de filter. Zodra een bepaalde tegendruk in de filter is bereikt, start de elektronica van het voertuig de interne regeneratie, waardoor de roetdeeltjes in de filter tot as worden verbrand. Slechts een deel van de roetlagen wordt echter beïnvloed door deze verbranding, zodat de filter geleidelijk wordt gevuld met roet en as.

 2. Hoeveel kost het om een roetfilter te reinigen?

  Standaard schoonmaak van een auto roetfilter, incl. BTW en verzendkosten: €325,-

  Alle andere opties (vrachtwagens, bussen, CHP, ETC.) op aanvraag

 3. Kan ik de roetfilter zelf reinigen?

  Het is mogelijk maar als dit niet professioneel gebeurd, kan het tot hoge kosten leiden.
  We raden dit absoluut niet aan.

 4. Hoe vaak moet een roetfilter worden schoongemaakt?

  Afhankelijk van het rijgedrag van de klanten, kort of middellange/lange ritten. Zo kunnen roetfilters op korte afstanden al bij ongeveer 70.000 km verstoppen, bij voertuigen met een middelhoog bereik op ongeveer 100.000 km en langeafstandsvoertuigen vanaf ongeveer 150.000 km.

 5. Hoe komt mijn filter naar Malacat DPF?

  Laat bij een garage uw roetfilter (DPF) verwijderen en stuur hem naar ons toe, breng hem of maak een ophaal afspraak. Afhankelijk van de afstand (km) bieden we ook een expres ophaal-/ brengservice.

 6. Hoe moet mijn DPF worden afgeleverd?

  Uw roetfilter (DPF) moet door een werkplaats worden verwijderd en alle hulpstukken (sensoren, slangen, enz.) Moeten worden gedemonteerd. We garanderen niet de functionaliteit van hulpstukken die door ons zijn verwijderd!

 7. Hoe lang duurt het reinigingsproces?

  Het schoonmaken zelf duurt normaal gesproken 1 werkdag. In het beste geval kan de gereinigde DPF / Kat de volgende dag worden afgeleverd. (Hier moet u de verzend / bezorg- en installatietijden nog bijrekenen.)

 8. Hoe goed is mijn roetfilter (DPF) na het reinigen?

  Na reiniging door Malacat DPF zijn de roetfilters bijna net zo goed als nieuw. Dat betekent dat we ten minste 98% van de vervuiling verwijderen.

 9. Wat als mijn roetfilter (DPF) na de inspectie niet kan worden schoongemaakt?

  Wij kunnen ook defecte DPF en Kat recyclen. Vraag naar de mogelijkheden.

Algemene informatie
 1. Adres gegevens

  Malacat DPF
  In de Cramer 25
  6411RS Heerlen

 2. Contact gegevens

  Telefoon: +31 (0)45 571 6893
  Telefoon: +31 (0)6 224 54 190
  Email: info@malacat-dpf.com

   

 3. Wie zijn wij?

  Al meer dan 15 jaar zijn wij gespecialiseerd in reiniging, recycling en waardebepaling van katalysatoren en roetfilters. Door onze jarenlange ervaring in de filter- en katalysatorsector, willen we u nu de mogelijkheid bieden om uw verstopte DPF en Kat te reiniging, zodat de filter en Kat hun oorspronkelijke prestaties kunnen leveren. Na uitgebreide testen in ons laboratorium bleek dat ons reinigingsproces geen invloed had op de coating van de kat en het filter.

  Help ons mee onze wereld schoon te houden voor de volgende generaties.

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADRESSE

  Malacat DFP Drive 1, 1234 LL Car City

  PHONE

  +12 (0) 123 456789

  EMAIL

  info@company.com